NOLAN: εντυπωσιακό fusion Ασίας-Μεσογείου — Gastronomic Diff

NOLAN: εντυπωσιακό fusion Ασίας-Μεσογείου

από τη Μαρία Λουίζα Βαφειαδάκη

Καταφέραμε επιτέλους να βρούμε τραπέζι στο talk-of-the-town εστιατόριο του κέντρου της Αθήνας..! Ενθουσιασμένοι, φτάσαμε στο NOLAN, στην οδό Βουλής. Περπατώντας για το εστιατόριο, είχαμε ήδη μπει στην urban chic αίσθηση που αποπνέει το εστιατόριο. Βέβαια, κρατούσαμε χαμηλά τις προσδοκίες μας, διότι έχει συμβεί να μας απογοητεύουν μέρη που αποκτούν μια εφήμερη φήμη.

Το NOLAN όμως δεν ανήκει σε αυτήν τη κατηγορία και δικαίως διατηρεί τη φήμη του μέχρι σήμερα.

Gastronomicdiff Nolan (Medium)

Συμβαίνει το εξής οξύμωρο: ο χώρος είναι minimal με μία urban chic αίσθηση, o χρωματικός συνδυασμός του γκρι και του λευκού συνυπάρχουν αρμονικά και σε διακατέχει μια αίσθηση ηρεμίας, νιώθεις μια άνεση. Ενώ περιμένεις να δοκιμάσεις καινοτόμο street food, ανακαλύπτεις πως κάθε πιάτο έχει το γκουρμέ στοιχείο του, ενώ παράλληλα είναι και comfort food. 

Ο chef Σωτήρης Κοντιζάς με ελληνο-ιαπωνικές ρίζες καινοτομεί, συνδυάζοντας το ιαπωνικό με το μεσογειακό ελληνικό. Ακούγεται παράδοξο, αλλά οι πρώτες ύλες δένουν φυσικά μεταξύ τους.

Ένα συμφωνικό fusion Ασίας-Μεσογείου.

Ρωτήσαμε τι μας προτείνουν και η κυρία που μας εξυπηρετούσε φάνηκε σαν να μην ήταν προετοιμασμένη να απαντήσει… Στην πορεία βέβαια, καταλάβαμε πως δυσκολεύτηκε, διότι δεν μπορούσε να αποκλείσει κάποιο πιάτο.

Ξεκινήσαμε με τα κολοκυθάκια με miso και καπνιστή μελιτζάνα (8,5€), που θεωρείται light πιάτο και αποτελεί δημοφιλή επιλογή για τις κυρίες, όπως μας είπαν.

Gastronomicdiff Nolan 4 (Medium)

Συνεχίσαμε με το ιδιαίτερο Nolan Cod Burger (NCB) (12€), σήμα κατατεθέν του εστιατορίου και αριστουργηματικό.

Στη συνέχεια, απολαύσαμε το θράψαλο με τη μαραθόριζα (12€). Το συνοδευτικό ρύζι που περιείχε κρόκο αυγού, τηγανιτό πλιγούρι και τηγανιτό τραχανά ήταν φανταστικό και δεν μπορέσαμε να πειθαρχήσουμε- το φάγαμε όλο!

Gastronomicdiff Nolan 5 (Medium)
Θράψαλο και ρύζι με κρόκο αυγού, τηγανιτό πλιγούρι και τραχανά

Η μόνη παραφωνία που θα μπορούσαμε να σημειώσουμε είναι πως το κάθε πιάτο, αφού τελειώναμε, δεν το μάζευαν εγκαίρως, με αποτέλεσμα να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε χώρο για τα επόμενα που έρχονταν.

Τα φασολάκια με το πορτοκάλι και την παγωμένη πούδρα συκωτιού που μαγειρεύεται με την μέθοδο του υγρού αζώτου (13€) ήταν το αποκορύφωμα της δοκιμής μας.

Gastronomicdiff Nolan 3 (Medium)
Φασολάκια με πορτοκάλι και παγωμένη πούδρα συκωτιού

Ολοκληρώσαμε με τα ψωμάκια ατμού με  χοιρινά μάγουλα (13€), μια εναλλαγή αλμυρού-γλυκού στον ουρανίσκο.

Gastronomicdiff Nolan 2 (Medium)
Ψωμάκια ατμού με χοιρινά μάγουλα

Καθώς κοιτούσαμε τα γλυκά, μια ευχάριστη έκπληξη. Ο κ. Πισιώτης, μέτοχος του NOLAN. Η παρουσία του μας ευχαρίστησε και μας έδωσε την αίσθηση πως υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον και συνεχής παρακολούθηση της πορείας του NOLANΣημασία έχει τι περιμένεις και τι συναντάς τελικά.

Το NOLAN αποπνέει μία θαυμαστή τόλμη και αποτελεί έμπνευση σε μία Αθήνα που στο πλαίσιο της κρίσης έχει γεμίσει με fast food που δεν είναι πάντα ποιοτικό… Θα λέγαμε πως πρόκειται για ένα προσιτό γκουρμέ. Ελπίζω να δώσει το έναυσμα και σε άλλα αυθεντικά γαστρονομικά εγχειρήματα να αναδειχθούν στην εστιατορική σκηνή της Αθήνας.

Gastronomicdiff Nolan 6 (Medium)

Οι γεύσεις που δοκιμάσαμε ήταν αναμφισβήτητα gastronomically different.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gastonomicdiff Logo Wide 200

Subscribe to our Newsletter