CTC: Γαστρονομικό ταξίδι από τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη — Gastronomic Diff

CTC: Γαστρονομικό ταξίδι από τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη

από τη Μαρία Λουίζα Βαφειαδάκη

Ο Chef

Για τον chef και ιδιοκτήτη Αλέξανδρο Τσιοτίνη, το μαγείρεμα ήταν πάντα μεγάλο πάθος, με φιλοσοφία ζωής την απλότητα  και τα “πάντα φρέσκα” γηγενή προϊόντα. H επαγγελματική σταδιοδρομία του Αλέξανδρου παρόλο το νεαρό της ηλικίας του είναι εντυπωσιακή αφού είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο, όπως το L’epicurian Hotel LE BRISTOL Παρίσι, Γαλλία, Εστιατόριο Noma, Κοπεγχάγη, Δανία. Το πιάτο “Ρίζες της Ελλάδας” του χάρισε την 1η θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στον διεθνή διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef of the Year 2015, διεκδικώντας τον παγκόσμιο τίτλο.

Στο CTC το κλασσικό στοιχείο συναντάει το μοντέρνο σε μια νέα δημιουργική συνταγή

Gastronomicdiff Ctc 3 (Medium)

Ο χώρος

Ο minimal χώρος του CTC αποπνέει την αίσθηση της ιδιωτικότητας και κερδίζει τις εντυπώσεις εύκολα με την χαλαρωτική ατμόσφαιρα και την lounge μουσική. Την βραδιά που το επισκέφτηκα προτίμησα να παραγγείλω ένα από τα τυφλά μενού γευσιγνωσίας με 6 πιάτα (στα 97 ευρώ μαζί με το beverage pairing 4 wine glasses) καθώς το ότι δεν σου ανακοινώνεται το μενού και το κάθε πιάτο αποτελεί έκπληξη δημιουργεί ένα suspense στο γαστρονομικό ταξίδι που ακολουθεί.

Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των γκουρμέ εστιατορίων, η χορταστικές μερίδες ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.

Η αρχή

Το degustation menu που ακολούθησε ήταν συναρπαστικό, χρειαζόταν ίσως λίγη παραπάνω προσοχή στα συνοδευτικά ψωμάκια.  Πολύ ευχάριστη αρχή το ταρτάρ γαρίδας με ζελέ ματζουράνας και ντελικάτη προσθήκη ο αχινός με κρέμα καρότου.

Gastronomicdiff Ctc 1 (Medium)
Η αρχή έγινε με ταρτάρ γαρίδας με ζελέ ματζουράνας

 

Gastronomicdiff Ctc 2 (Medium)
Αχινός με κρέμα καρότου

Κυρίως Πιάτα

Ακολούθησαν πρωτότυποι συνδυασμοί όπως το Iberico με τα καραμελωμένα “ποπ κορν” με γεύση maple syrup που δημιουργούν “οργασμούς” στον ουρανίσκο και μου επιβεβαίωσαν πως το φαγητό είναι και συναισθηματικό ταξίδι.

Gastronomicdiff Ctc 11 (Medium)

Το open kitchen concept σε συνδέει με τον chef και αισθάνεσαι πως υπάρχει άμεση επαφή μαζί του.

Το επίπεδο ανεβαίνει κατακόρυφα με το αρωματισμένο με αστακό βελουτέ καλαμποκιού από τρούφα και περγαμόντο και η ένταση αυξάνεται με την εξαιρετικά καλοφτιαγμένη πεσκανδρίτσα φρικασέ με σάλτσα χαβιάρι και σειμόριζα confit.

Gastronomicdiff Ctc 7 (Medium)

Το φαγητό, εκτός από γαστρονομικό, είναι και συναισθηματικό ταξίδι.

Gastronomicdiff Ctc 5 (Medium)

Επιδόρπιο

Η σοκολατένια «τσάντα» από κακάο και μπάλα παγωτού σοκολάτας ταιριάζει απόλυτα με το γαστρονομικό ύφος του εστιατορίου, αλλά δεν σας κρύβω ότι στα επιδόρπια χρειάζεται λίγη παραπάνω δημιουργικότητα…

Στα μείον του εστιατορίου η ποιότητα του service που νομίζω ότι δεν αντιστοιχεί σε εστιατόριο γκουρμέ υψηλών standards. Το προσωπικό εκνευριζόταν όταν του ζητείτο να επαναλάβει τα συστατικά του πιάτου. Για εμένα, έχει σημασία πώς σου μεταφέρει τα συστατικά αυτός που σου σερβίρει ένα πιάτο- οφείλει να σου ανοίξει την όρεξη και να στο “πουλήσει”, να σε παρασύρει με την περιγραφή του και να σε ταξιδέψει.

Gastronomicdiff Ctc 9 (Medium)

Συμπέρασμα

Φεύγοντας, ένιωσα πως ο Αλέξανδρος  Τσιοτίνης μου προσέφερε ένα απολαυστικό γαστρονομικό ταξίδι με μελετημένες γεύσεις που δένουν αρμονικά μεταξύ τους κι έχουν μοναδικές υφές. Η διαδρομή αυτή αποτελεί μία εξέλιξη για την ελληνική γαστρονομία και παρουσιάζει μια ωριμότητα που δεν αναμένεται από έναν Έλληνα chef στην ηλικία του.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gastonomicdiff Logo Wide 200

Subscribe to our Newsletter