The Platis Wine & Food Experience - κάθε Πέμπτη στο MENOO! — Gastronomic Diff

The Platis Wine & Food Experience – κάθε Πέμπτη στο MENOO!

από τη Μαρία Λουίζα Βαφειαδάκη

Αυθεντικό Wine & Food Experience που αλλάζει κάθε Πέμπτη!

Η έννοια του degustation και των tasting menus ξεκίνησε γύρω στο 1970 αλλά πρωτοεμφανίστηκε στα κλασάτα εστιατόρια τη δεκαετία του ‘90. Είναι κάτι σαν ένα μαγειρικό βιογραφικό… Κάθε πιάτο φανερώνει μια δεξιότητα, μια ιδέα, μια καινοτομία του chef.

Κάθε Πέμπτη, το εστιατόριο MENOO διοργανώνει μενού γευσιγνωσίας και παρουσιάζει ένα αυθεντικό Wine & Food Experience που συντελείται από 5 Πιάτα, 5 Κρασιά και… μια αξέχαστη Εμπειρία. Το μενού αλλάζει σε εβδομαδιαία βάση, επιδεικνύοντας συνεχή ανανέωση και αυτο-αξιολόγηση. Με κάθε μενού, ξεδιπλώνεται μια αυθεντική ιστορία, μια ολοκληρωμένη εμπειρία με οδηγό τον κύριο Θανάση Πλατή & τον chef, Δημήτρη Παναγιωτόπουλο.

Gastronomicdiff Menoo (Medium)

Μέσω του μενού γευσιγνωσίας, αντλήσαμε μια σφαιρική εικόνα των δυνατοτήτων του μαγαζιού, του chef Δημήτρη Παναγιωτόπουλου αλλά και του διεθνώς διακεκριμένου σομελιέ, Γιάννη Μακρή. Αν δοκιμάζαμε μόνο ένα πιάτο, ενδεχομένως να μην αντιλαμβανόμασταν την καινοτόμο διάθεση του MENOO που έχει έναν εμφανώς διεθνή αέρα… Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει συνοχή μεταξύ των πιάτων της εμπειρίας και μπορώ να πω πως αυτό υπήρχε.

5 Κρασιά (75ml), 6 Πιάτα,  Μια μοναδική Εμπειρία

Η υποδοχή πολύ θερμή, η ατμόσφαιρα ζεστή. Εξάλλου, το MENOO είναι πλέον θεσμός και πόσο μάλλον στα βόρεια προάστια. Ξεκινήσαμε με το Αυγοτάραχο: carpaccio αγκινάρας με μελίχλωρο αυγοτάραχο Μεσολογγίου Τρικαλινού, βασιλικό & yuzu το οποίο ήταν paired με κρασί Cuvee Gyotaku 2016.

Gastronomiciff Menoo Tasting 3 (Medium)
Πιάτο #1: Αυγοτάραχο paired με Cuvee Gyotaku 2016.

Συνεχίσαμε με Trofie με γαρίδες & wakame σε bique καραβίδας paired με Miraval Rose 2018 (syrah). Πολύ νόστιμα, βρασμένα όσο χρειάζεται και παχύρρευστη, απολαυστική υφή που ενισχύεται από το wakame. Η δε γεύση της καραβίδας ήταν τελικά ένα καλό πάντρεμα και το κρασί έδινε μια ανάλαφρη αίσθηση εξισορροπώντας τη συνολική εμπειρία.

Όταν έμαθα πως το Miraval Rose είναι ιδιοκτησίας των Brad Pitt & Angelina Jolie και της οικογένειας Perrin κατάλαβα πως επιμελείται ιδιαιτέρως.

Gastronomicdiff Menoo Tasting 4 (Medium)
Πιάτο #2: Trofie με γαρίδες & wakame paired με Miraval Rose

Ακολούθησε η Σφυρίδα ψημένη με φρέσκια κυδώνια στο ζωμό τους, κινόα με λαχανικά & remoulade Aloe vera paired με Pulligny Montrachet 2015. Ικανοποιητική ποσότητα, αν και θα ήθελα να υπήρχε λίγο από το εσωτερικό περιεχόμενο των κυδωνιών, προφανώς είχε βραστεί. Το κρασί μας άρεσε τόσο που παραγγείλαμε και δεύτερο ποτήρι εξτρά.

Gastronomicdiff Menoo Tasting 5 (Medium)
Πιάτο #3: Σφυρίδα με φρέσκια κυδώνια, κινόα & remoulade Aloe vera paired με Pulligny Montrachet

Στη συνέχεια απολαύσαμε λιωμένη Ελβετική Gruyere με βαλεριάνα σαλάτα σε μπαγκέτα και μαρμελάδα με φραγκόσυκο paired με κρασί Μαρμαριάς 2014 από το Οινοποιείο Τσέλεπος. Η αταξία ήγγικεν! Κλασσικός πειρασμός και η μαρμελάδα με το φραγκόσυκο που «σβήνει» την αλμυράδα της λιωμένης Gruyere δεν παίζεται ως συνδυασμός! Ταιριάζε πολύ. Το Οινοποιείο Τσέλεπος φημίζεται για την ποιότητα του και αυτό έγινε αντιληπτό.

Gastronomicdiff Menoo Tasting (Medium)
Πιάτο #4: Ελβετική Gruyere και μαρμελάδα με φραγκόσυκο paired με Μαρμαριάς 2014

Κλείσαμε, με το επιδόρπιοPanacotta καρύδας με κομπόστα από φρέσκο ανανά σε σιρόπι chilli & lime paired με κρασί Kabir 2016.

Για να είμαι ειλικρινής, θα προτιμούσα κάποιο σορμπέ παγωτό, γιατί εκείνη τη στιγμή ένιωθα πως είχα δοκιμάσει αρκετές διαφορετικές μεταξύ τους γεύσεις και δεν ήθελα να αναμιχθεί πιο πολύ το γευστικό αποτέλεσμα..

MENOO KIFISSIA PRIVATE DINING FRONT PAGE 1170x658

Ήρθε η ώρα του λογαριασμού και αισθάνθηκα πως 60 ευρώ για όλα τα παραπάνω είναι μια fair τιμή,  έγινε απόσβεση!

Το συνιστώ σε όλους ανεξαιρέτως.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gastonomicdiff Logo Wide 200

Subscribe to our Newsletter