Εκδήλωση για την εξέλιξη της ελληνικής γαστρονομίας από τον Γιάννη Πλατή — Gastronomic Diff

Εκδήλωση για την εξέλιξη της ελληνικής γαστρονομίας από τον Γιάννη Πλατή

Εκδήλωση για την εξέλιξη της ελληνικής γαστρονομίας από την Gastronomic Diff στις 20 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο Electra Metropolis.

Εκδήλωση με θέμα την εξέλιξη της ελληνικής γαστρονομίας διοργανώνει ο Γιάννης Πλατής και η Gastronomic Diff στο Ξενοδοχείο Electra Metropolis επί της οδού Μητροπόλεως 15 στην Αθήνα  στις 20 Μαρτίου. Ώρα έναρξης στις 6:30 μ.μ.

Η κεντρική θεματολογία της εκδήλωσης θα εστιάσει στη νεοελληνική γαστρονομία, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την σύγχρονη γενιά των Ελλήνων μαγείρων, στην πορεία προς την θεσμοθέτηση και κατόπιν τη διεθνή της αναγνώριση. Οι νέες τεχνικές και ο τρόπος με τον οποίον εντάσσονται και διαμορφώνουν την ελληνική γαστρονομία, η πορεία από την επιλογή της πρώτης ύλης έως και το πιάτο, ο ρόλος της γαστρονομίας ως μέσο τουριστικής προβολής της χώρας, η έννοια της συνέργειας και της συν διαμόρφωσης ενός κοινού οράματος για την ελληνική γαστρονομία, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Έλληνας επιχειρηματίας της εστίασης είναι μερικές μόνο από τις θεματικές τις οποίες θα αναπτύξουν οι ομιλητές.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης έχουν κληθεί και θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του χώρου. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Γ. Χατζηγιαννάκης, Μ. Αναγνωστάκης, Δ. Αντωνόπουλος, Η. Μαμαλάκης, Γ. Θεοδώρου, Θ. Καραθάνος, Ν. Ντάλλας, Δ. Μπούτσαλης, Δ. Χρονόπουλος, κ.α. Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι  ομιλητές. Την παρουσίαση έχει αναλάβει η δημοσιογράφος Νίκη Μηταρέα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα παρατεθεί δείπνο στο εστιατόριο Library του Ξενοδοχείου Electra Metropolis. Το δείπνο θα συν δημιουργήσουν 4 γνωστοί Chef, εκπρόσωποι της νέας ελληνικής κουζίνας, μαζί με τον  Chef του Ξενοδοχείου, Δημήτρη Μπούτσαλη. Το menu degustation θα αποτελείται από 5 πιάτα και η τιμή του είναι στα 60€ με κρασί.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι το Οινοποιείο Τσάνταλη και το Costa Navarino.

 

F.A.Q.

Θέμα: Η εξέλιξη της ελληνικής γαστρονομίας

Διοργάνωση: Gastronomic Diff

Που: Ξενοδοχείο Electra Metropolis

Ημερομηνία: 20 Μαρτίου

Ώρα έναρξης εκδήλωσης: 6:30 μ.μ.

Κόστος εκδήλωσης: Δωρεάν

Δείπνο: 9:30 μ.μ. στο εστιατόριο Library του Ξενοδοχείου

Κόστος δείπνου: 60€ με κρασί

Φροντίστε έγκαιρα για την κράτηση σας στο δείπνο της βραδιάς στο τηλέφωνο: 2141006200

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gastonomicdiff Logo Wide 200

Subscribe to our Newsletter