Κριτική NOLAN: εντυπωσιακό fusion Ασίας-Μεσογείου

Καταφέραμε επιτέλους να βρούμε τραπέζι στο talk-of-the-town εστιατόριο του κέντρου της Αθήνας..! Ενθουσιασμένοι, φτάσαμε στο NOLAN, στην οδό Βουλής. Περπατώντας για το εστιατόριο, είχαμε ήδη μπει στην urban chic αίσθηση που αποπνέει το εστιατόριο. Βέβαια, κρατούσαμε χαμηλά τις προσδοκίες μας, διότι έχει συμβεί να μας απογοητεύουν μέρη που αποκτούν μια εφήμερη φήμη. Το NOLAN όμως δεν ανήκει σε αυτήν τη κατηγορία και δικαίως διατηρεί τη φήμη του μέχρι σήμερα.

O χώρος του Nolan αποπνέει το urban chic στοιχείο από την πρώτη στιγμή

Συμβαίνει το εξής οξύμωρο: ο χώρος είναι minimal με μία urban chic αίσθηση, o χρωματικός συνδυασμός του γκρι και του λευκού συνυπάρχουν αρμονικά και σε διακατέχει μια αίσθηση ηρεμίας, νιώθεις μια άνεση. Ενώ περιμένεις να δοκιμάσεις καινοτόμο street food, ανακαλύπτεις πως κάθε πιάτο έχει το γκουρμέ στοιχείο του, ενώ παράλληλα είναι και comfort food. 

Ο chef Σωτήρης Κοντιζάς με ελληνο-ιαπωνικές ρίζες καινοτομεί, συνδυάζοντας το ιαπωνικό με το μεσογειακό ελληνικό. Ακούγεται παράδοξο, αλλά οι πρώτες ύλες δένουν τόσο φυσικά μεταξύ τους.

Ένα συμφωνικό fusion Ασίας-Μεσογείου

Ρωτήσαμε τι μας προτείνουν και η κυρία που μας εξυπηρετούσε φάνηκε σαν να μην ήταν προετοιμασμένη να απαντήσει… Στην πορεία βέβαια, καταλάβαμε πως δυσκολεύτηκε, διότι δεν μπορούσε να αποκλείσει κάποιο πιάτο. Ξεκινήσαμε με τα κολοκυθάκια με miso και καπνιστή μελιτζάνα (8,5 ευρώ), που θεωρείται light πιάτο και αποτελεί δημοφιλή επιλογή για τις κυρίες, όπως μας είπαν.

Κολοκυθάκια με miso και καπνιστή μελιτζάνα για αρχή

Συνεχίσαμε με το ιδιαίτερο Nolan Cod Burger (NCB) (12 ευρώ), σήμα κατατεθέν του εστιατορίου και αριστουργηματικό.  Στη συνέχεια, απολαύσαμε το θράψαλο με τη μαραθόριζα (12 ευρώ). Το συνοδευτικό ρύζι που περιείχε κρόκο αυγού, τηγανιτό πλιγούρι και τηγανιτό τραχανά ήταν φανταστικό και δεν μπορέσαμε να πειθαρχήσουμε- το φάγαμε όλο! Η μόνη παραφωνία που θα μπορούσαμε να σημειώσουμε είναι πως το κάθε πιάτο, αφού τελειώναμε, δεν το μάζευαν εγκαίρως, με αποτέλεσμα να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε χώρο για τα επόμενα που έρχονταν.

Θράψαλο και ρύζι με κρόκο αυγού, τηγανιτό πλιγούρι και τραχανά

 

Τα φασολάκια με το πορτοκάλι και την παγωμένη πούδρα συκωτιού που μαγειρεύεται με την μέθοδο του υγρού αζώτου (13 ευρώ) ήταν το αποκορύφωμα της δοκιμής μας. Ολοκληρώσαμε με τα ψωμάκια ατμού με  χοιρινά μάγουλα (13 ευρώ), μια εναλλαγή αλμυρού-γλυκού στον ουρανίσκο.

 

Φασολάκια με πορτοκάλι και παγωμένη πούδρα συκωτιού

 

Ψωμάκια ατμού με  χοιρινά μάγουλα

 

Καθώς κοιτούσαμε τα γλυκά, μια ευχάριστη έκπληξη. Ο κ. Πισιώτης, μέτοχος του NOLAN. Η παρουσία του μας ευχαρίστησε και μας έδωσε την αίσθηση πως υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον και συνεχής παρακολούθηση της πορείας του NOLANΣημασία έχει τι περιμένεις και τι συναντάς τελικά. Μας εξέπληξε. Αποπνέει μία θαυμαστή τόλμη και αποτελεί έμπνευση σε μία Αθήνα που στο πλαίσιο της κρίσης έχει γεμίσει με fast food που δεν είναι πάντα ποιοτικό… Θα λέγαμε πως πρόκειται για ένα προσιτό γκουρμέ. Ελπίζουμε να δώσει το έναυσμα και σε άλλα αυθεντικά γαστρονομικά εγχειρήματα να αναδειχθούν στην εστιατορική σκηνή της Αθήνας.

Οι γεύσεις που δοκιμάσαμε ήταν αναμφισβήτητα gastronomically different.

Μ.Β.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gastonomicdiff Logo Wide 200

Subscribe to our Newsletter